top of page
Salle de bain avec douche

SENIO
Installatie van veilige seniorendouches

Personnes âgée devant une douche

Wat is een seniorendouche?

Een seniorendouche, ofwel een aangepaste douche voor ouderen, beantwoordt aan de behoeften en beperkingen van senioren of personen die minder mobiel zijn. Het doel is om de toegang tot de douche gemakkelijker en veiliger te maken en tegelijkertijd een hoog comfortniveau te bieden. Naarmate we ouder worden, neemt het risico op vallen en ongelukken toe. Seniorendouches bieden een veilige ruimte voor mensen met beperkte mobiliteit, zonder dat daar grote renovatiewerkzaamheden voor nodig zijn. Ze worden geleverd in verschillende uitvoeringen zoals:

  • Een extra platte, antislipdouchebak. De douchebak is laag van model, zodat er een lage instap is. Het antislipoppervlak vermindert het risico op uitglijden.

  • Brede opening om uzelf vrij te kunnen bewegen.

  • Douchewanden van veiligheidsglas.

  • Handgrepen of leuningen om uw evenwicht goed te kunnen bewaren.

  • Een gemakkelijk instelbare mengkraan om het water op de juiste temperatuur te houden en verbranding te voorkomen.

  • Een neerklapbare zitting voor maximale veiligheid.

Hoe realiseert u een seniorendouche?

Het is nodig om een seniorendouche te installeren, als het bad of de conventionele douche te gevaarlijk wordt om veilig in te baden. Dan is het tijd om uw badkamer aan te passen, zodat ouderen of mindervaliden zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. U kunt goed zelf aanpassingen verrichten door een antislipmat, steungrepen of een douchezitje te installeren. Maar voor een grondige renovatie schakelt u het beste een professional in, zoals Senio in Kraainem. U profiteert van de ervaring, het advies en de vakkundige installatie van een gerenommeerde vakman die uw douche helemaal naar wens realiseert. Ontdek onze vier badkamercollecties: Budget, Standard, Intermediate en Premium, speciaal voor ieders budget.

Douche pour senior
Salle de bain pour personne handicapé

Bestel uw douche vandaag nog!

bottom of page